Kieli Kieli
Tarkennettu haku
Valitse hakutekijät
Rajaa hakua
Julkaisuvuosi
Tarkennetun haun ohjeet Tarkennetun haun ohjeet

Kaikkia kenttiä ei tarvitse täyttää.

Artikkelit (esim. The) jätetään pois hakusanan edestä.

Useamman rajaustekijän saa valittua painamalla samanaikaisesti Ctrl-näppäintä ja klikkaamalla kaikki halutut rajaustekijät hakulaatikossa.

Valitun rajaustekijän saa pois painamalla yhtä aikaa Ctrl-näppäimen pohjaan ja klikkaamalla rajaustekijää.

Haettaessa esim. useamman toimipaikan lasten osastojen aineistoa pitää jokainen näkyviin tullut lasten osasto valita Ctrl-näppäintä pohjassa pitäen.

Hakutulosta voi vielä rajata löytyneiden teosten vasemmalla puolella olevista linkeistä (esim. aineistolaji, kieli, julkaisuvuosi jne.).

Hakutuloslistalla näkyy vain osa teoksen tiedoista. Kokonaisiin teostietoihin ja saatavuuteen pääsee klikkaamalla teoksen nimeä.

Saatavuustietoihin ja teostietoihin pääsee myös klikkaamalla hakutuloslistan oikeassa reunassa olevaa "tarkista saatavuus"- tai "ei lainattavissa" -kohtaa. "Tarkista saatavuus" tarkoittaa, että teosta on saatavilla jossain Tiekkö-kirjastossa. Tarkan sijainnin kirjastossa saa näkyviin klikkaamalla kirjaston nimen edessä näkyvää plus-merkkiä.

Aikakauslehdet löytyvät parhaiten kirjoittamalla yläpalkin hakulaatikkoon tai perushaun vapaasanahakukenttään etsimänsä lehden nimen ja asiasanan ”emotietue” eli esim. Suomen kuvalehti emotietue. Lehden vuosikerran numerot saa näkyviin klikkaamalla vuosiluvun edessä olevaa plus-painiketta. Numeron saatavuuden kirjastoittain saa näkyviin klikkaamalla numeron edessä olevaa plus-painiketta.

Voit tallentaa hakuja, kun olet kirjautuneena verkkokirjastoon. Tehtyäsi haun, klikkaa ”Tallenna haku” -painiketta. Kirjoita haulle nimi ja halutessasi kuvaus. Tallenna. Tallennetut haut näkyvät hakutuloksen oikealla puolella ja ”Omat jutut” -sivulla. Voit myös poistaa tallentamasi haut: valitse haku laittamalla ruksi yläkulman ruutuun ja paina ”Poista”. Voit myös lisätä hakuun uutuusvahdin, joka ilmoittaa kun hakuusi tärppää uusi teos. Toiminnon avulla voit seurata milloin suosikkikirjailijaltasi ilmestyy uusi teos tai mitä uusia elokuvia kirjastoon tulee.