Hyppää sisältöön
Lajittele: Julkaisuvuosi
625911
Loading...
Vuosi: 2017
Luokka: 99.3, 56.4, 929.5/.9, 57, 61
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
Loading...
610089
Loading...
Tekijä: Pirttivaara, Marja, kirjoittaja
Vuosi: 2017
Luokka: 99.3, 56.4
Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
Loading...
570370
Loading...
Tekijä: Nilsson, Jens, kirjoittaja
Vuosi: 2016
Luokka: 99.3
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
Loading...
KOTISEUTU- JA SUKUTUTKIMUS KIRJASTOSSA KOTISEUTU- JA SUKUTUTKIMUS KIRJASTOSSA

Tutki ja digitoi kirjastossa

Kirjastoissa on jatkuvasti uudistuvien kokoelmien lisäksi hyvät välineet digitoida, tallentaa ja editoida sekä tuottaa erilaisia sisältöjä.

ASIAKASPÄÄTTEET

Kirjastoissa käytössäsi on asiakaspäätteet internet-yhteydellä ja työasemat office-ohjelmilla. Tulosta, skannaa tai digitoi. Useimmissa kirjastoissa on ilmainen langaton verkkoyhteys (wifi/wlan) asiakkaan omaa tietokonetta varten. Ilmainen käyttö. Tulosteiden hinta vaihtelee kirjastoittain.

Nivalan kaupunginkirjastossa:
Sukututkimustyöpiste on kotiseutuosastolla, jossa käytössäsi on Nivala-lehti 2000–2005-tietokanta. Käytössäsi on tutkijanhuone. Varaa käyttöaika: puh. 040-3447 344.

Oulaisten kaupunginkirjastossa:
Sukututkimustyöspiste on kotiseutuosastolla Montussa, jossa on käytössäsi tietokoneelta SukuJutut-ohjelmassa kattavasti oulaistelaiset suvut vuoteen 1916 asti. Lisäksi voit kopioida tietokoneelle paikallislehtien artikkeleita digitaaliseen muotoon mikrofilmiltä. Ilmainen käyttö. Varaa aika puh. 044-4793 245.

Oulaistelaisia sukuja 1600-1915
Oulaisten kirjaston yleisöpäätteellä on SukuJutut -ohjelma, jonka avulla voit tutkia oulaistelaisia sukuja vuosilta 1600-1915. Sen on koonnut Oulaisten kotiseutuyhdistyksen Sukututkimusjaosto. Voit tutkia omia sukujuuriasi myös kansiosta, johon ohjelman sisältö on tulostettu. SukuJutut ohjelman on ostanut kirjastolle Oulaisten Kotiseutuyhdistys yleisölle vapaasti käytettäväksi. Tietokantaa täydentää jatkuvasti Oulaisten seudun sukututkijat sitä mukaa, kun arkistot aukenevat vapaaseen käyttöön. Anja Petäistön ja Markku Kallion johdolla. Tietokannassa on henkilötietoja vain Oulaisissa syntyneistä.

Amerikkaan lähteneet Oulaisista ja naapurikunnista -kansiot
Oulaisten kirjaston kotiseutuosastolla on luettelot Oulaisten ja naapurikuntien asukkaista, jota lähtivät Amerikkaan siirtolaisiksi. Kullakin kunnalla on oma kansionsa sukunimen mukaan aakkosjärjestyksessä: Oulainen, Haapavesi, Raahe, Vihanti, Merijärvi, Pyhäjoki, Ylivieska. Kyseessä on Maahanmuuttoviraston luettelo henkilöistä, joille on myönnetty passi Suomesta suoraan Amerikkaan (myös Kanada ja Etelä-Amerikka). Luetteloissa ei ole henkilöitä, jotka ovat lähteneet esim. Norjan kautta. Kansiot ovat koonneet Oulaisten seudun sukututkijat/ Anja Petäistö ja Markku Kallio.
 

 

DIGITOINTIPISTEET

Tallenna vhs-nauhasi digitaaliseen muotoon dvd-levylle tai muistitikulle:

- Kaikissa Tiekkö-kirjastoissa. Varaa aika digitoitavan nauhasi pituuden mukaan.

 

Skannaus mahdollisuudet kirjastoissa:

- Oulaisissa valokuvat, diat ja negatiivit sekä asiakirjat. Oulaisten Valovoima ry suosittelee kirjastomme valokuvaskanneria.
- Muissa kirjastoissa monitoimilaitteen yhteydessä skannausmahdollisuus

Digitoi paikallislehden artikkelit mikrofilmiltä:
Oulaisten kirjastolla on kätevä mikrofilmiskanneri, jolla saat tietokoneen avulla digitoitua vanhojen sanomalehtien mikrofilmeistä artikkeleita muistitikulle tai sähköpostiisi. Tarkka ja kätevä tulostus. Kirjastollamme on paikallislehdet mikrofilmeinä vuodesta 1954 lähtien: Oulaisten sanomat, Pyhäjokiseutu, RapuSanomat ja SeutuMajakka. Muiden sanomalehtien mikrofilmejä voimme seutu- ja kaukolainata. Varaa aika ja ilmoita lehden vuosikerta: puh. 044-4793 245. Käyttö on ilmaista.

 

EDITOINTIPISTEET

Oulaisten kirjaston Montussa voit rauhassa skannata valokuvasi, käsitellä valokuvia ja editoida kotivideoitasi tehotietokoneella. Käytettävissäsi ovat Photoshop CS, Photoshop Elements ja videoeditointiin Pinnacle Studio. Ilmainen itsepalvelu. Henkilökunta opastaa. Varaa aika puh. 044-4793 245. Ilmainen käyttö.

Alavieskassa ja Sievissä on videoeditointia varten Pinnacle Studio.

ALUEEMME SUKUTUTKIJAT ALUEEMME SUKUTUTKIJAT

 

Oulaisten seudun sukutukijat/ Oulaisten kotiseutuyhdistyksen jaosto
 

Kokoontuu Oulaisten kaupunginkirjastossa talvikaudella joka kuukauden ensimmäinen lauantai.
Yhteyshenkilö Anja Petäistö
Sähköpostiosoite: anja.petaisto(at)gmail.com

 

Ylivieskan seudun sukututkijat


Yhdyshenkilö Kati Pehkonen
Sähköpostiosoite: etunimisukunim(at)hotmail.com  (ei pistettä nimien välissä)

 

Nivala seura/ Nivalan  sukutukijat -jaosto


http://www.nivalaseura.fi/
Yhdyshenkilö Hanna Järviluoma 
sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi(at)nivalaseura.fi