Hyppää sisältöön
KOTISEUTU NETISSÄ KOTISEUTU NETISSÄ
Kirjastojen kotiseutusivustoja ja -tietokantoja Kirjastojen kotiseutusivustoja ja -tietokantoja

Linkit kirjastojen sisällöntuotantosivustoille:

KirjastoVirma

on pohjoispohjalaisen kulttuurin sivusto, joka sisältää paikallishistoriaa, taruja ja tarinoita, ruoka- ja käsityöperinnettä. Perinentiedot ovat selattavissa kuntakohtaisesti jokaisesta alueemme kunnasta.

Ostrobotnia

Onko paikallislehdessä julkaistu artikkeli hukassa? Ostrobotniasta löydät Pohjois-Pohjanmaan sanomalehtien artikkelien lähdetietoja. Etsi aiheesta artikkeleita ja lue ne mikrofilmikortilta kirjastoissa. Monissa Tiekkö-kirjastoissa on paikallislehtien vuosikerrat sidottuina kirjaksi. Sanomalehtivuosikerran voidaan tilata kaukolainaksi mikrofilminä kirjastoosi tai pyytää tietty artikkeli monisteena. Ostrobotniasta löydät lehtijutun ilmestymistiedot. Tiekkö-kirjastojen henkilökunta luetteloi artikkeleja tietyin periaattein Ostrobotniaan.

Vihje: Ostrobotniasta löydät myös kokotekstiartikkeleja, kun valitset aineistolajiksi "verkkoartikkelit". Ne voit siis lukea heti omalta kotikoneeltasi.

Pakkala-kirjailijahakemisto

Oulun kaupunginkirjaston ylläpitämä hakemisto Pohjois-Pohjanmaan kirjailijoista. Pakkalasta löydät pohjoispohjalaisten harrastajakirjoittajien, sarjakuvataiteilijoiden ja kirjailijoiden elämää ja tuotantoa koskevia tietoja. 

Historiallinen sanomalehtikirjasto 1771-1890

Suomen Kansalliskirjaston ylläpitämä kokotekstilehtiarkisto. Lue vanhoja lehtiä ja tuoteluetteloita internetissä näköisjulkaisuina.
 

ALUEEMME KOTISEUTUSIVUSTOJA ALUEEMME KOTISEUTUSIVUSTOJA