Lainaa e-kirja / e-äänikirja Lainaa e-kirja / e-äänikirja

Tee haku

  • yläpalkissa sanalla sähkökirjat
  • perushaussa aineistolajilla E-kirja
  • lainassa olevaan voit jättää varauksen
  • e-äänikirjat eivät vielä näy haussa

Lainaamiseen tarvitset

  • kirjastokortin ja tunnusluvun
  • klikkaa logoa ja selaa kokoelmaa

E-aineistot E-aineistot

Tiekkö-kirjastojen Ellibs-kokoelmasta löydät niin luettavaa kuin kuunneltavaa. Tutustu kokoelmaan Tiekön Ellibs-sivulla. Linkin palveluun löydät myös Tiekön etusivulta.

E-kirja / e-äänikirja voi olla lainassa vain yhdellä asiakkaalla kerrallaan, mutta lainassa olevaan kirjaan voi tehdä varauksen. E-kirjojen ja e-äänikirjojen laina-ajat ovat 1 vrk tai 14 vrk. Sinulla voi olla yhtä aikaa lainassa yhteensä 5 e-kirjaa / e-äänikirjaa. Varauksia voi olla korkeintaan seitsemän.

Lainaamiseen tarvitsee vain kirjastokortin ja tunnusluvun, jonka saa kirjastossa asioidessa.

Kokoelma kartutetaan useampia kertoja vuodessa, jotta uutta luettavaa ja kuunneltavaa olisi aina tarjolla. E-kirjoja on lähes 250, valikoimasta löytyy niin tietokirjoja kuin kaunokirjallisuuden uutuuksia. E-äänikirjoja on 50, kokoelmassa on tällä hetkellä kotimaista kirjallisuutta. (Tilanne marraskuussa 2016.)

E-kirjat

E-kirjan voi avata selaimeen tai ladata omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle. Laina-ajoista ei tarvitse huolehtia, sillä kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Voit myös itse palauttaa lainan: kirjaudu sisään, valitse Oma kirjahylly ja klikkaa ”Palauta laina” sen kirjan kohdalla, jonka haluat palauttaa.

Verkkokirjastossa saat e-kirjat esiin valitsemalla Perushaussa tai Tarkennetussa haussa aineistolajiksi e-kirjat. Jos etsimääsi teosta on e-kirjana näet sen hakutuloksena omana tietueenaan.

Verkkoaineisto

Ohessa Kalle Kniivilän teos sekä tavallisena kirjana että e-kirjana. E-kirjan tiedoissa lukee Saatavuus-linkin kohdalla Verkkoaineisto. Kohdasta Linkki e-kirjaan pääset Tiekön Ellibs-sivulle kyseisen kirjan tietoihin.

Aivan kaikki teokset eivät ole selainluettavia, silloin näkyvissä on vain Lataa koneellesi -linkki. Alla esimerkkinä Salla Simukan teos, jonka voi lukea selaimessa tai ladata omalle laitteelle.

 

 

Kaikkein kätevintä on avata kirja suoraan selaimeen, jos kirja on selaimessa luettava. Selaimista toimivat parhaiten Firefox, Chrome ja Microsoftin Edge. Internet Exploreria käytettäessä sivusto ei toimi välttämättä yhtä moitteettomasti.
Jos haluat ladata kirjan omalle laitteellesi, oikean lukuohjelman löydät ylävalikon linkin Lukuohjelmat kautta, joka opastaa eteenpäin sen mukaan, millainen laite tai käyttöjärjestelmä on käytössä.

 

Ellibs lukuohjelmat

 

E-äänikirjat

Ellibs-palvelussa voit lainata myös kotimaisia e-äänikirjoja. Kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, lukuohjelmaan kirjoja ei voi ladata. Erillistä kuunteluohjelmaa ei tarvita, mutta käytössä on oltava jatkuva verkkoyhteys.

Äänikirjoissa on kannen kuvan yläpuolella merkintä E-äänikirja. Löydät äänikirjat myös kun klikkaat hakurivin lopussa näkyviä kolmea pistettä ja valitset tiedostomuodoksi vain MP3. Harmaana näkyvät kansikuvat kertovat äänikirjan olevan lainassa.

Tiekön e-äänikirjat

Voit kirjautua välillä ulos ja jatkaa myöhemmin kuuntelemista kohdasta, johon jäit (evästeet sallittava selaimessa). Kappaleenvaihto tapahtuu myös automaattisesti. Windows Phonessa automaattinen kappaleenvaihto ei toimi, vaan seuraavaan kappaleeseen on siirryttävä käsin. Mobiililaitteessa myös automaattinen lukitustila voi häiritä kappaleiden vaihtoa.

Laitteen muistiin latautuu kerrallaan yksi kappale, joten kuuntelua voi jatkaa jonkin aikaa vaikka verkkoyhteys katkeaisi.

Tarvitsetko apua?

Voit kysyä neuvoa ja antaa palautetta: