Skip to Content
Uusimmat artikkelit

Istun työpöydän ääressä miettimässä erilaisia asioita ja niiden nykytilaa. Mukailen Eino Leinon sanoja: Miks` meillä kaikki kaunis tahtoo kuolla ja suuri surkastua alhaiseen?

Elämme syyllisten ja syyttäjien kulta-aikaa, mutta voisi kysyä runoilijan tavoin: Eivätkö virheiden joukkoon mahtuneet myös omasi?

 
Kirjavinkkejä kesälukemiseksi.

Elina Alasentie : Joka kodin raivausopas – ja sillä siisti! Paasilinna, 139 s.

Toisinaan tulee tartuttua erilaisiin kodin siivous- ja raivausoppaisiin, kun silmissä kangastelee siisti ja hyvässä järjestyksessä oleva koti. Oppaista onkin ollut hyötyä – jokaisesta jää jotain sellaista mieleen, mitä voi omaan kotiinsa ja elämäänsä soveltaa.

Joka kodin raivausopas
Luku- ja elokuvavinkkejä, kolumneja ym. Luku- ja elokuvavinkkejä, kolumneja ym.

Lisää kirjaesittelyjä, kolumneja ym. löydät klikkaamalla artikkelin otsikkoa. Voit tehdä lisähakuja eri aiheista sivun vasemmassa reunassa näkyvillä asiasanoilla ja teemoilla. Seniorinetin kolumnit löytyvät Seniorinetin sivulta. Aiemmin Seniorinetissä julkaistuja kirjaesittelyjä löytyy Seniorinetin Lukuvinkit-sivulta. Kaikki kirjaesittelyt löytyvät kootusti  Suosittelemme-sivulta kohdasta Kirjavinkit. Uutuuselokuvia on esitelty Elokuvavinkit-sivulla.

Kirjastolehti

Lukuvinkkejä ja kirjastojen kuulumisia löydät myös Kirjastolehdestä. Artikkeleita ja kirja-arvioita voi lukea lehden verkkosivuilla.

Kirjastolehti 3/2016
E-aineistot E-aineistot
Tiekön e-kirjat

Yleisten kirjastojen e-aineistot

Ellibs E-kirjat täältä

eKirjasto – lue, katsele, kuuntele

Aineistosta osa vapaasti käytettävissä, osa kirjastokortin ja siihen liittyvän tunnusluvun avulla. Sivulta on mahdollisuus siirtyä yksittäisten kirjastojen sivuille.
Language Language
Uutta verkkokirjastossa Uutta verkkokirjastossa
Verkkokirjaston versiopäivitys on tuonut monia uusia, toivottuja ominaisuuksia: lainahistorian tallennus, uutuusvahti, varatuimpien ja lainatuimpien listat ym. Lue lisää…
Tiekkö-kirjastojen lukuhaaste Tiekkö-kirjastojen lukuhaaste

Vielä ehdit mukaan lukuhaasteeseen! Bongaa Tiekkö-kirjastojen 40 kohdan listalta uutta ja yllättävää lukemista. Lukuhaasteen sivulla nyt esittelyssä murrekirjallisuutta, uusia novelleja ja näytelmiä – eli vinkkejä lukuhaasteen kohtiin 3, 6 ja 24.

Kirjastoissa tapahtuu

Leevi Kinnusen Vieska-filmi, joka on kaitafilmitaltiointi Alavieskasta 1960-luvulta, esitetään Alavieskan kirjastossa tiistaina 30.8.2016. klo 11, klo 12.30 ja klo 14.00 Esitys kestää noin tunnin. Tilaisuuteen vapaa pääsy. Tervetuloa.

Ovatko pohjoisen ja oman maakunnan kirjailijat jääneet tuntemattomiksi? Tule mukaan lukupiiriin, jossa tutustutaan eri aikakausien pohjoiseen kirjallisuuteen. Kokoonnumme keskiviikkoisin klo 14-15.30 21.9. alkaen kerran kuukaudessa. Ilmoittautumiset Ylivieskan kansalaisopistoon. Tervetuloa mukaan!

Matti Moliiksen töitä on esillä Alavieskan kirjastossa elokuun ajan.

Anu ja Vesa Perttulan Maisemia ja muotokuvia nähtävillä Kalajoen pääkirjastossa 26.7. - 24.8.

Varatuimmat
569499
Loading...
Author: Mustonen, Enni, kirjoittaja
Year 2016
Media class: Book
Classification: 84.2
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
569815
Loading...
Author: Tyrkkö, Maarit, kirjoittaja
Year 2016
Media class: Book
Classification: 99.13
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating
17980
Loading...
Media class: Periodical
Classification: 05.1
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
571861
Loading...
Author: Hirvisaari, Laila
Year 2016
Media class: Book
Classification: 84.2
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating