Hyppää sisältöön
Kirjojen Suomi -verkkokirjasto Kirjojen Suomi -verkkokirjasto

Kirjojen SuomiYleisradion toteuttamassa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmakokonaisuudessa Kirjojen Suomi esitellään 101 suomalaista kirjaa - yksi jokaiselta itsenäisyyden vuodelta. Millainen kuva Suomesta piirtyy näiden 101 kirjan kautta? Kirjat ovat nyt kaikkien luettavissa Ellibsin Kirjojen suomi -verkkokirjastossa vuoden 2017 ajan. Palveluun voi kirjautua joko Yle tunnuksella tai kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Lisää aiheesta Ylen Kirjojen Suomi -sivulla.

Uusimmat artikkelit

Piia Leino: Ruma kassa. Johnny Kniga, 2016. 223 s.

Piia Leinon Ruma kassa on erinomainen viihderomaani ihmisestä, joka etsii epätoivoisesti muutosta elämäänsä. Sariannan opinnot ovat jääneet kesken ja hän on päätynyt ruokakaupan kassalle. Työpäivät koostuvat asiakaspalvelussa koetuista nöyryytyksistä ja tappavasta tylsyydestä, ja kotona odottaa vain kissa ja televisio. Parempaa ei ole luvassa, sillä Sarianna on niin ruma ja keskinkertainen, ettei maailmalla ole hänelle käyttöä.

Esittelyssä kolme runoteosta: Jukka Viikilän Runoja I–II, Eija ja Seppo Nurmion Aikaa Utössä ja Jukka Itkosen lastenrunokirja Tiira tiiraa tiiraa. Runoja linnuista.

Kummasti sitä rupeaa etsimään hyvän ikääntymisen edellytyksiä, kun vuosikymmenet alkavat  seiskalla. Tulee seuranneeksi lehdistä, radiosta ja televisiosta uusimpia näkemyksiä ja tutkimuksia, millä voisi itse edesauttaa aktiivista, hyvinvoivaa vanhuutta.  Lähtemisen kynnys tuntuu kuitenkin iän myötä nousevan yhä vaikeammin ylitettäväksi. Mikäli tutkimuksiin on uskomista, kannattaisi kuitenkin lähteä: liikkumaan, harrastuksiin, konsertteihin, matkoille.

Luku- ja elokuvavinkkejä, kolumneja ym. Luku- ja elokuvavinkkejä, kolumneja ym.

Lisää kirjaesittelyjä, kolumneja ym. löydät klikkaamalla artikkelin otsikkoa. Voit tehdä lisähakuja eri aiheista sivun vasemmassa reunassa näkyvillä asiasanoilla ja teemoilla. Seniorinetin kolumnit löytyvät Seniorinetin sivulta. Aiemmin Seniorinetissä julkaistuja kirjaesittelyjä löytyy Seniorinetin Lukuvinkit-sivulta. Kaikki kirjaesittelyt löytyvät kootusti  Suosittelemme-sivulta kohdasta Kirjavinkit. Uutuuselokuvia on esitelty Elokuvavinkit-sivulla.

Kirjastolehti

Lukuvinkkejä ja kirjastojen kuulumisia löydät myös Kirjastolehdestä. Artikkeleita ja kirja-arvioita voi lukea lehden verkkosivuilla.

Kirjastolehti 5/2016
E-aineistot E-aineistot

Ellibs E-kirjat täältä

eKirjasto – lue, katsele, kuuntele

Aineistosta osa vapaasti käytettävissä, osa kirjastokortin ja siihen liittyvän tunnusluvun avulla. Sivulta on mahdollisuus siirtyä yksittäisten kirjastojen sivuille.

Kieli Kieli
Uutta kuunneltavaa ja luettavaa! Uutta kuunneltavaa ja luettavaa!

Tiekkö-kirjastojen valikoimassa nyt uusia e-kirjoja! Kuuntele ja lue kirjoja suoraan selaimessa. Lainaamiseen tarvitset vain kirjastokortin ja tunnusluvun, jonka saa kirjastossa asioidessa. Äänikirjojen uutuuksissa mm. Leena Lehtolaisen dekkareita, lapsille Supermarsua ja Onnelin ja Annelin talo. E-kirjoissa mm. huippusuositut Eve Hietamiehen Hammaskeiju ja Miika Nousiaisen Juurihoito.  Tutustu kokoelmaan Tiekön Ellibs-sivulla. Lisätietoja myös Ohjeet-sivulla. Vinkki: klikkaa oikeassa yläreunassa kolmea pistettä, avautuvassa ikkunassa voit valita näkyvätkö näytöllä e-äänikirjat (MP3) vai e-kirjat.

 

Tiekön lukuhaaste 2017 Tiekön lukuhaaste 2017

Tartu lukuhaasteeseen! Tiekkö-kirjastojen 30 kohdan lista haastaa sinut lukemaan veijariromaanin, japanilaisen kirjailijan kirjan, kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuosikymmeneltä … ja paljon muuta hauskaa ja yllättävää! Arvomme kirjastoissa palkintoja osallistujien kesken vuoden lopuksi. Lukuhaasteen sivulla esittelyssä muusikkoelämäkertoja viime vuosilta, japanilaisia kertojia sekä veijariromaaneja – eli vinkkejä lukuhaasteen kohtiin 14, 15 ja 26.

Lukuhaaste 2017

Kirjastoissa tapahtuu

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittaja vuonna 2016 tulee Akustiikkaan kirjailijavieraaksi to 4.5. klo 18.00. Tervetuloa!

Ylivieskan kirjastossa pidetään Kimble-pelin SM-kilpailun aluekilpailu la 29.4.klo 11.00. Ilmoittautumiset kirjastoon 22.4. mennessä. Mukaan mahtuu 40 ensimmäistä.

Jaana Öljymäen ja Eeva Rutasen Tuohitöiden käsikirja 2 julkistamistilaisuus 4.5. klo 18.00 Nivalan kirjaston kokoushuoneessa.

Seuraava lukupiiri on to 4.5. klo 18 kirjastolla. Käsittelyssä on silloin Irja Virtasen teos Kenttäharmaita naisia (1956), joka on Ylen kokoamalla 101 kirjaa -listalla. Lukupiiri on kaikille avoin! Tervetuloa!

Varatuimmat
588587
Loading...
Tekijä: Mustonen, Enni
Vuosi: 2017
17980
Loading...
571987
Loading...
Tekijä: Jungstedt, Mari
Vuosi: 2016
588758
Loading...
Tekijä: Miettinen, Terho, kirjoittaja
Vuosi: 2017