Skip to Content
Uusimmat artikkelit

Suvi Ahola: Ystäviä ja kirjoja. Avain 2015, 214.

Kirjallisuuspiirien suosio on vain kasvanut 2000-luvulla, vaikka elämämme on yhä teknistyneempää ja tietokoneiden ja älypuhelimien määrittelemää. Toimittaja Suvi Ahola on tutkinut yhteisöllistä lukemista väitöskirjassaan, johon hänen edellinen teoksensa Lukupiirien aika perustui. Uudessa teoksessa Ystäviä ja kirjoja pääosassa on kirjallisuus lukupiirien historian ja tyyppien sijaan.

Oulaisten kaupunginkirjasto pyysi muutamilta miesasiakkailtaan listoja heidän suosikkikirjoistaan. Nyt vuorossa on Timo Riistaniemen suosituksia teemoittain.

Suzanne Collins: Nälkäpeli. Suom. Helene Bützow. Wsoy, 335 s.

Suzanne Collinsin Nälkäpeli-trilogia sijoittuu tulevaisuuden Pohjois-Amerikkaan, joka on jaettu kahteentoista vyöhykkeeseen. Rangaistukseksi kapinoinnista hallitseva Capitol järjestää vuosittain Nälkäpeli-kisan, johon arvotaan jokaiselta vyöhykkeeltä kaksi nuorta taistelemaan hengestään.

Lukuvinkkejä, kolumneja ym. Lukuvinkkejä, kolumneja ym.

Lisää kirjaesittelyjä, kolumneja ym. löydät klikkaamalla artikkelin otsikkoa. Voit tehdä lisähakuja eri aiheista sivun vasemmassa reunassa näkyvillä asiasanoilla ja teemoilla. Seniorinetin kolumnit löytyvät Seniorinetin sivulta. Aiemmin Seniorinetissä julkaistuja kirjaesittelyjä löytyy Seniorinetin Lukuvinkit-sivulta. Kaikki kirjaesittelyt löytyvät kootusti  Suosittelemme-sivulta kohdasta Kirjavinkit.

Kirjastolehti

Lukuvinkkejä ja kirjastojen kuulumisia löydät myös Kirjastolehdestä. Artikkeleita ja kirja-arvioita voi lukea lehden verkkosivuilla.

Kirjastolehti
E-aineistot E-aineistot
Tiekön e-kirjat

Yleisten kirjastojen e-aineistot

Ellibs E-kirjat täältä

eKirjasto – lue, katsele, kuuntele

Aineistosta osa vapaasti käytettävissä, osa kirjastokortin ja siihen liittyvän tunnusluvun avulla. Sivulta on mahdollisuus siirtyä yksittäisten kirjastojen sivuille.
Language Language
Kirjautuminen tunnusluvulla Kirjautuminen tunnusluvulla
Kirjautuminen ei onnistu tunnusluvulla, joka sisältää kirjaimia. Tällaisessa tapauksessa ota yhteys kirjastoon.
Verkkolukupiirissä Nälkäpeli Verkkolukupiirissä Nälkäpeli

Katniss Everdeen, liekehtivä tyttö, on valloittanut niin nuorten kuin aikuisten lukijoiden sydämet. Suzanne Collinsin luoman trilogian päähenkilöt joutuvat osallistumaan vuosittain järjestettävään Nälkäpeli-kisaan, josta vain yksi selviää hengissä.

Osallistu keskusteluun teoksista ja elokuvista verkkolukupiirin sivulla

Suzanne Collins: Nälkäpeli
Kirjastoissa tapahtuu

Sattuman satoa -taidenäyttely esillä Ylivieskan kaupunginkirjastossa 2.–28.11.


Kulttuuri- ja taidetapahtuma Marrasvalakiat Nivalassa 25.-30.11.2015

Oulaisten kaupunginkirjaston Lukupiiri kokoontuu jokaisen kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 18 kirjaston pelihuoneessa. Lukupiiri on avoin kaikille ja mukaan voi tulla kesken lukukautta. Kulloinkin käsiteltävä kirja valitaan yhdessä. Seuraava lukupiiri on to 3.12. Käsittelyssä tuolloin on Doris Lessingin romaani Kesä ennen pimeää.

Dekkaripiiri kokoontuu syyskaudella 2015
vielä 17.12. klo 18.00 Kalajoen kaupunginkirjastossa

Keskustelemme kirjasta "Wolf Haas: Kuolleista nousseet"

Tiekön varatuimmat 11/2015
536554
Author: Hawkins, Paula, kirjoittaja
Year 2015
Media class: Book
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
536441
Author: Köngäs, Heidi, kirjoittaja
Year 2015
Media class: Book
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
536023
Author: Ruoho, Aila, kirjoittaja
Year 2015
Media class: Book
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating