Skip to Content
Elokuvauutuuksia Elokuvauutuuksia
Kätilö Everest The walk Vakoojien silta
45 vuotta Häiriötekijä Harjoittelija Hotel Transilvania 2
Katso lisää vinkkejä Suosittelemme-valikosta
Uusimmat artikkelit

Rick Yancey: 5. aalto ja Ääretön meri. Suom. Ulla Selkälä. Wsoy, 431, 290 s.

Rick Yanceyn tieteisjännäri Viides aalto alkaa koukuttavasti. Vuonna 1995 tapahtuu huomaamaton valtaus, jossa syntymättömän lapsen sisään asettuu vieras olento.

Clement, JenniferVarastettujen rukousten vuori.

Nykyajan Meksikosta ja meksikolaisista kertovia teoksia on ilmestynyt suomeksi melko vähän.  Jennifer Clementin romaani Varastettujen rukousten vuori on sen vuoksi kiinnostava teos, sillä sen tapahtumat sijoittuvat Luoteismeksikolaiseen, vuoristossa sijaitsevaan pikkukylään, jossa elämä ei ole ruusuilla tanssimista.

Murakami, Haruki: Värittömän miehen vaellusvuodet.

Värittömän miehen vaellusvuodet on Haruki Murakamin kahdeksas suomennettu romaani. Se kertoo Tsukuru Tazakista, miehestä jonka nimi on yhtä väritön kuin hänen neljän ystävänsä nimet ovat värikkäitä.

"
Lukuvinkkejä, kolumneja ym. Lukuvinkkejä, kolumneja ym.

Lisää kirjaesittelyjä, kolumneja ym. löydät klikkaamalla artikkelin otsikkoa. Voit tehdä lisähakuja eri aiheista sivun vasemmassa reunassa näkyvillä asiasanoilla ja teemoilla. Seniorinetin kolumnit löytyvät Seniorinetin sivulta. Aiemmin Seniorinetissä julkaistuja kirjaesittelyjä löytyy Seniorinetin Lukuvinkit-sivulta. Kaikki kirjaesittelyt löytyvät kootusti  Suosittelemme-sivulta kohdasta Kirjavinkit.

Kirjastolehti

Lukuvinkkejä ja kirjastojen kuulumisia löydät myös Kirjastolehdestä. Artikkeleita ja kirja-arvioita voi lukea lehden verkkosivuilla.

E-aineistot E-aineistot
Tiekön e-kirjat

Yleisten kirjastojen e-aineistot

Ellibs E-kirjat täältä

eKirjasto – lue, katsele, kuuntele

Aineistosta osa vapaasti käytettävissä, osa kirjastokortin ja siihen liittyvän tunnusluvun avulla. Sivulta on mahdollisuus siirtyä yksittäisten kirjastojen sivuille.
Language Language
Tiekkö-kirjastojen lukuhaaste Tiekkö-kirjastojen lukuhaaste

Löydä lukemista uudella tavalla! Tiekkö-kirjastojen 40 kohdan lista haastaa sinut lukemaan kirjan, jonka kannessa on kissa, hollantilaisen kirjailijan kirjan… ja paljon muuta hauskaa ja yllättävää! Poimi listalta niin monta lukuhaastetta kuin haluat. Lukuhaasteen sivulta löydät tulostettavan listan ja vinkkejä kirjojen löytämiseen.

Kirjastoissa tapahtuu

Juhlimme kirjastoauto Pauliinaa kakkukahvien merkeissä Sievin torilla perjantaina 6.5. kello 11–13 (säävaraus, sateen sattuessa kirjaston sisällä). Kirjastoauto Pauliina paikalla torilla.

Oulaisten kaupunginkirjaston Lukupiiri kokoontuu jokaisen kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 18 kirjastolla. Lukupiiri on avoin kaikille ja mukaan voi tulla kesken lukukautta. Kulloinkin käsiteltävä kirja valitaan yhdessä. Seuraava lukupiiri on helatorstain vuoksi poikkeuksellisesti vasta kuukauden toisena torstaina eli 12.5. Käsittelyssä on vuoden 2013 Nobel-voittaja Alice Munron novellikokoelma Nuoruudenystävä (2015).

Tiekön varatuimmat 4/2016
554494
Author: Väisänen, Hannu, kirjoittaja
Year 2016
Media class: Book
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
555981
Author: Kivelä, Anneli, kirjoittaja
Year 2016
Media class: Book
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
522642
Author: Kondo, Marie, kirjoittaja
Year 2015
Media class: Book
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
553638
Author: Nesser, Håkan
Year 2016
Media class: Book
Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating