Hyppää sisältöön
Kotimaisia ja ulkomaisia menestyselokuvia Kotimaisia ja ulkomaisia menestyselokuvia
Hymyilevä mies Tyttö nimeltä Varpu Syysprinssi Pahan kukat
Florence Under sandet / Land of mine Iso kiltti jätti Viidakkokirja
Katso lisää vinkkejä Suosittelemme-valikosta

 

Kirjojen Suomi -verkkokirjasto Kirjojen Suomi -verkkokirjasto

Kirjojen SuomiYleisradion toteuttamassa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmakokonaisuudessa Kirjojen Suomi esitellään 101 suomalaista kirjaa - yksi jokaiselta itsenäisyyden vuodelta. Millainen kuva Suomesta piirtyy näiden 101 kirjan kautta? Kirjat ovat nyt kaikkien luettavissa Ellibsin Kirjojen suomi -verkkokirjastossa vuoden 2017 ajan. Palveluun voi kirjautua joko Yle tunnuksella tai kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Lisää aiheesta Ylen Kirjojen Suomi -sivulla.

Uusimmat artikkelit

Minua hirvittää tämä nykyinen asioiden ja elämisen pyörittäminen. Ehkä se johtuu siitä, että iän karttuessa oma nuppi ei kestä kummoistakaan pyörittelyä. Äidit pyörittävät arkea ja kotihommia. Maapallo pyörii akselinsa ympäri ja me kaikki pyörimme auringon ympärillä, halusimmepa sitä tai emme.

Punasen aitan ovisa
on valakoset ohtalauvvat
ja isot raot seinisä,
niistä voi kurkkia sisälle.


Mauri Laakkonen

 

Aris Fioretos: Mary. Suom. Liisa Ryömä. Teos, 2016. 337 s.

Aris Fioretoksen romaanin Mary tapahtumat sijoittuvat 1970-luvun alun Kreikkaan, sotilasjuntan viimeiseen vallassaolovuoteen. Itse tekstissä maata ei nimetä, ja kirjailija onkin kertonut halunneensa osoittaa, että samat kauheudet voisivat tapahtua missä tahansa. Teos on pelottavan ajankohtainen, kun ajatellaan vaikkapa Turkin epäonnistunutta vallankumousta ja sitä seuranneita puhdistuksia.

Luku- ja elokuvavinkkejä, kolumneja ym. Luku- ja elokuvavinkkejä, kolumneja ym.

Lisää kirjaesittelyjä, kolumneja ym. löydät klikkaamalla artikkelin otsikkoa. Voit tehdä lisähakuja eri aiheista sivun vasemmassa reunassa näkyvillä asiasanoilla ja teemoilla. Seniorinetin kolumnit löytyvät Seniorinetin sivulta. Aiemmin Seniorinetissä julkaistuja kirjaesittelyjä löytyy Seniorinetin Lukuvinkit-sivulta. Kaikki kirjaesittelyt löytyvät kootusti  Suosittelemme-sivulta kohdasta Kirjavinkit. Uutuuselokuvia on esitelty Elokuvavinkit-sivulla.

Kirjastolehti

Lukuvinkkejä ja kirjastojen kuulumisia löydät myös Kirjastolehdestä. Artikkeleita ja kirja-arvioita voi lukea lehden verkkosivuilla.

Kirjastolehti 5/2016
E-aineistot E-aineistot

Ellibs E-kirjat täältä

eKirjasto – lue, katsele, kuuntele

Aineistosta osa vapaasti käytettävissä, osa kirjastokortin ja siihen liittyvän tunnusluvun avulla. Sivulta on mahdollisuus siirtyä yksittäisten kirjastojen sivuille.

Kieli Kieli
Koko kansa lukee 6.-26.2.2017 Koko kansa lukee 6.-26.2.2017

Koko kansa lukee

Koko kansa lukee -kampanjan aikana kirjastot, Otava, Tammi ja Schildts & Söderströms tuovat e-kirjat kaikkien ulottuville. Tarjolla on luettavaa niin aikuisille, nuorille kuin lapsille: Riikka Pulkkisen Paras mahdollinen maailma, K.K. Alongin Kevätuhri ja Paula Norosen Supermarsu palaa tulevaisuuteen sekä kolme ruotsinkielistä teosta. Kirjat löytyvät Tiekön Ellibs-sivulta, lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja tunnusluvun. Kokeile e-lukemisen helppoutta!

Tiekön lukuhaaste 2017 Tiekön lukuhaaste 2017

Tartu lukuhaasteeseen! Tiekkö-kirjastojen 30 kohdan lista haastaa sinut lukemaan veijariromaanin, japanilaisen kirjailijan kirjan, kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuosikymmeneltä … ja paljon muuta hauskaa ja yllättävää! Arvomme kirjastoissa palkintoja osallistujien kesken vuoden lopuksi. Lukuhaasteen sivulla esittelyssä muusikkoelämäkertoja viime vuosilta, japanilaisia kertojia sekä veijariromaaneja – eli vinkkejä lukuhaasteen kohtiin 14, 15 ja 26.

Lukuhaaste 2017

Lainaa e-äänikirja! Lainaa e-äänikirja!

Tiekkö-kirjastoissa on nyt lainattavissa e-kirjojen lisäksi e-äänikirjoja. Kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa ja lainaamiseen tarvitsee vain kirjastokortin ja tunnusluvun, jonka saa kirjastossa asioidessa. Aloituskokoelmassa on 50 kotimaista äänikirjaa nuorille ja aikuisille. Tutustu kokoelmaan Tiekön Ellibs-sivulla. Lisätietoja myös Ohjeet-sivulla.

E-äänikirjoja

Kirjastoissa tapahtuu

Kazimuddin Ahmedin valokuvanäyttely "Kuvia Koillis-Intiasta" Merijärven kirjastossa 6.-28.2.

Seuraava lukupiiri on to 2.3. klo 18 kirjastolla. Käsiteltäväksi kirjaksi valittiin Ylen 101 kirjaa -listalta Yrjö Kokon Sudenhampainen kaulanauha (1951). Lukupiiri on kaikille avoin! Tervetuloa!

Dekkaripiiri kokoontuu kerran kuussa torstaisin pääkirjastolla klo 18:00 - 19:00
9.3. keskustelemme kirjasta  Maloney Shane : Paljon pyydetty

Kiinnostaako pohjoisen kirjallisuus? Kirjallisuuspiiri kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin kello 14-15.30 kirjaston tiloissa. 15.2. keskustelemme Joni Skiftesvikin romaanista Yli tuulen ja sään. Tervetuloa mukaan!

Varatuimmat
588587
Loading...
Tekijä: Mustonen, Enni
Vuosi: 2017
17980
Loading...
571987
Loading...
Tekijä: Jungstedt, Mari
Vuosi: 2016
591146
Loading...
Tekijä: Mattsson, Anne, kirjoittaja
Vuosi: 2017