Hyppää sisältöön
Kirjojen Suomi -verkkokirjasto Kirjojen Suomi -verkkokirjasto

Kirjojen SuomiYleisradion toteuttamassa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmakokonaisuudessa Kirjojen Suomi esitellään 101 suomalaista kirjaa - yksi jokaiselta itsenäisyyden vuodelta. Millainen kuva Suomesta piirtyy näiden 101 kirjan kautta? Kirjat ovat nyt kaikkien luettavissa Ellibsin Kirjojen suomi -verkkokirjastossa vuoden 2017 ajan. Palveluun voi kirjautua joko Yle tunnuksella tai kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Lisää aiheesta Ylen Kirjojen Suomi -sivulla.

Uusimmat artikkelit

Piia Leino: Ruma kassa. Johnny Kniga, 2016. 223 s.

Piia Leinon Ruma kassa on erinomainen viihderomaani ihmisestä, joka etsii epätoivoisesti muutosta elämäänsä. Sariannan opinnot ovat jääneet kesken ja hän on päätynyt ruokakaupan kassalle. Työpäivät koostuvat asiakaspalvelussa koetuista nöyryytyksistä ja tappavasta tylsyydestä, ja kotona odottaa vain kissa ja televisio. Parempaa ei ole luvassa, sillä Sarianna on niin ruma ja keskinkertainen, ettei maailmalla ole hänelle käyttöä.

Esittelyssä kolme runoteosta: Jukka Viikilän Runoja I–II, Eija ja Seppo Nurmion Aikaa Utössä ja Jukka Itkosen lastenrunokirja Tiira tiiraa tiiraa. Runoja linnuista.

Kummasti sitä rupeaa etsimään hyvän ikääntymisen edellytyksiä, kun vuosikymmenet alkavat  seiskalla. Tulee seuranneeksi lehdistä, radiosta ja televisiosta uusimpia näkemyksiä ja tutkimuksia, millä voisi itse edesauttaa aktiivista, hyvinvoivaa vanhuutta.  Lähtemisen kynnys tuntuu kuitenkin iän myötä nousevan yhä vaikeammin ylitettäväksi. Mikäli tutkimuksiin on uskomista, kannattaisi kuitenkin lähteä: liikkumaan, harrastuksiin, konsertteihin, matkoille.

Luku- ja elokuvavinkkejä, kolumneja ym. Luku- ja elokuvavinkkejä, kolumneja ym.

Lisää kirjaesittelyjä, kolumneja ym. löydät klikkaamalla artikkelin otsikkoa. Voit tehdä lisähakuja eri aiheista sivun vasemmassa reunassa näkyvillä asiasanoilla ja teemoilla. Seniorinetin kolumnit löytyvät Seniorinetin sivulta. Aiemmin Seniorinetissä julkaistuja kirjaesittelyjä löytyy Seniorinetin Lukuvinkit-sivulta. Kaikki kirjaesittelyt löytyvät kootusti  Suosittelemme-sivulta kohdasta Kirjavinkit. Uutuuselokuvia on esitelty Elokuvavinkit-sivulla.

Kirjastolehti

Lukuvinkkejä ja kirjastojen kuulumisia löydät myös Kirjastolehdestä. Artikkeleita ja kirja-arvioita voi lukea lehden verkkosivuilla.

Kirjastolehti 5/2016
E-aineistot E-aineistot

Ellibs E-kirjat täältä

eKirjasto – lue, katsele, kuuntele

Aineistosta osa vapaasti käytettävissä, osa kirjastokortin ja siihen liittyvän tunnusluvun avulla. Sivulta on mahdollisuus siirtyä yksittäisten kirjastojen sivuille.

Kieli Kieli
Tiekön lukuhaaste 2017 Tiekön lukuhaaste 2017

Tartu lukuhaasteeseen! Tiekkö-kirjastojen 30 kohdan lista haastaa sinut lukemaan veijariromaanin, japanilaisen kirjailijan kirjan, kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuosikymmeneltä … ja paljon muuta hauskaa ja yllättävää! Arvomme kirjastoissa palkintoja osallistujien kesken vuoden lopuksi. Lukuhaasteen sivulla esittelyssä muusikkoelämäkertoja viime vuosilta, japanilaisia kertojia sekä veijariromaaneja – eli vinkkejä lukuhaasteen kohtiin 14, 15 ja 26.

Lukuhaaste 2017

Lainaa e-äänikirja! Lainaa e-äänikirja!

Tiekkö-kirjastoissa on nyt lainattavissa e-kirjojen lisäksi e-äänikirjoja. Kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa ja lainaamiseen tarvitsee vain kirjastokortin ja tunnusluvun, jonka saa kirjastossa asioidessa. Aloituskokoelmassa on 50 kotimaista äänikirjaa nuorille ja aikuisille. Tutustu kokoelmaan Tiekön Ellibs-sivulla. Lisätietoja myös Ohjeet-sivulla.

E-äänikirjoja

Kirjastoissa tapahtuu

Luennon aiheena Kreikka ja sen suurimmat saaret. Tietoa ja tunnelmointia matkailijoille matkaopas Ulla Perälän luennoimana ke 29.3. klo 18.30 Ylivieskan kaupunginkirjastossa.

Kirjailija ja näyttelijä Reidar Palmgren vierailee Oulaisten kaupunginkirjastolla pe 24.3. klo 17.
(Vierailu korvaa samalla huhtikuun lukupiirin.)
Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin!
Tervetuloa!

Paavo Niskasaaren taide- ja myyntinäyttely "Kevättalven upeus" Merijärven kirjastossa 3.-31.3. Näyttelyn ajan kirjastolla on myynnissä Niskasaaren satukirjaa "Värit villiintyvät".

Dekkaripiiri kokoontuu kerran kuussa torstaisin pääkirjastolla klo 18:00 - 19:00
20.4. keskustelemme kirjasta Tuomola Johanna : Vielä kerran

Varatuimmat
588587
Loading...
Tekijä: Mustonen, Enni
Vuosi: 2017
17980
Loading...
571987
Loading...
Tekijä: Jungstedt, Mari
Vuosi: 2016
590127
Loading...
Tekijä: Pättikangas, Eira
Vuosi: 2017