Skip to Content
Uusimmat artikkelit

 
Kirjavinkkejä kesälukemiseksi.

Elina Alasentie : Joka kodin raivausopas – ja sillä siisti! Paasilinna, 139 s.

Toisinaan tulee tartuttua erilaisiin kodin siivous- ja raivausoppaisiin, kun silmissä kangastelee siisti ja hyvässä järjestyksessä oleva koti. Oppaista onkin ollut hyötyä – jokaisesta jää jotain sellaista mieleen, mitä voi omaan kotiinsa ja elämäänsä soveltaa.

Joka kodin raivausopas

Jukka Viikilä: Akvarelleja Engelin kaupungista. Gummerus, 215 s.

Jukka Viikilän esikoisromaani Akvarelleja Engelin kaupungista on arkkitehti Carl Johan Ludvig Engelin fiktiivinen päiväkirja vuosilta 1816–1840. Akvarelli maalataan vesiohenteisilla läpikuultavilla väreillä. Kuulaan kauniita nämä päiväkirjamerkinnät ovatkin. Ne avautuvat kuvina lukijalle ja herättävät eloon ajan, jolloin arkkitehdin näystä kasvoi pohjoisen maan pääkaupunki.

Luku- ja elokuvavinkkejä, kolumneja ym. Luku- ja elokuvavinkkejä, kolumneja ym.

Lisää kirjaesittelyjä, kolumneja ym. löydät klikkaamalla artikkelin otsikkoa. Voit tehdä lisähakuja eri aiheista sivun vasemmassa reunassa näkyvillä asiasanoilla ja teemoilla. Seniorinetin kolumnit löytyvät Seniorinetin sivulta. Aiemmin Seniorinetissä julkaistuja kirjaesittelyjä löytyy Seniorinetin Lukuvinkit-sivulta. Kaikki kirjaesittelyt löytyvät kootusti  Suosittelemme-sivulta kohdasta Kirjavinkit. Uutuuselokuvia on esitelty Elokuvavinkit-sivulla.

Kirjastolehti

Lukuvinkkejä ja kirjastojen kuulumisia löydät myös Kirjastolehdestä. Artikkeleita ja kirja-arvioita voi lukea lehden verkkosivuilla.

Kirjastolehti 3/2016
E-aineistot E-aineistot
Tiekön e-kirjat

Yleisten kirjastojen e-aineistot

Ellibs E-kirjat täältä

eKirjasto – lue, katsele, kuuntele

Aineistosta osa vapaasti käytettävissä, osa kirjastokortin ja siihen liittyvän tunnusluvun avulla. Sivulta on mahdollisuus siirtyä yksittäisten kirjastojen sivuille.
Language Language
Uutta verkkokirjastossa Uutta verkkokirjastossa
Verkkokirjaston versiopäivitys on tuonut monia uusia, toivottuja ominaisuuksia: lainahistorian tallennus, uutuusvahti, varatuimpien ja lainatuimpien listat ym. Lue lisää…
Tiekkö-kirjastojen lukuhaaste Tiekkö-kirjastojen lukuhaaste

Joko olet tarttunut lukuhaasteeseen? Bongaa Tiekkö-kirjastojen 40 kohdan listalta uutta ja yllättävää kesälukemista. Lukuhaasteen sivulla nyt esittelyssä chick lit -kirjallisuutta, uusia elämänhallintaoppaita ja kirjoja, joissa teemana lukeminen tai lukupiirit – eli vinkkejä lukuhaasteen kohtiin 21, 23 ja 33.

Kirjastoissa tapahtuu

Tervetuloa etkoilemaan kalajokisen kevyen musiikin festivaalia Kajaria perjantaina 29.7. lasten kanssa Kalajoen pääkirjastoon! Klo 14 Koppis-duo esittää lastenmusiikkia ja klo 15 satutuokiossa Otso ja soiton salaisuus ja muita satuja musiikista. Mehutarjoilu ja arvontaa.

Alavieskan kirjastossa järjestetään geokätköily-info perjantaina 29.7.2016 klo 13. 

Tilaisuudessa kerrotaan mitä on geokätköily ja miten sitä voi alkaa harrastaa.

 

Näyttelyn ajavaiset ovat 1.8. klo 19 Ylivieskan kaupunginkirjastossa. Tervetuloa!. Näyttely kertoo valokuvin ja maalauksin kuuden eri-ikäisen ja eri ikävaiheissa seksuaalista hyväksikäyttöä tai jotain muuta seksuaalista väkivaltaa kokeneen naisen matkasta toipumisen tiellä voimauttavan valokuvan keinoin. Näyttely on esillä 1.8.–30.8.


Lukukisa 1. - 9. -luokkalaisille 6.6.-31.7.2016 ja kirjastopassikilpa alle kouluikäisille 13.6. - 31.7.2016 Nivalan kirjastossa.

Varatuimmat
569499
Loading...
Author: Mustonen, Enni, kirjoittaja
Year 2016
Media class: Book
Classification: 84.2
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
17980
Loading...
Media class: Periodical
Classification: 05.1
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
569745
Loading...
Author: Tuominen, Pirjo
Year 2016
Media class: Book
Classification: 84.2
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
555981
Loading...
Author: Kivelä, Anneli, kirjoittaja
Year 2016
Media class: Book
Classification: 84.2
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating